Een ara in huis

U wilt een ara in huis nemen, maar…. hoe doe je dat verantwoord.

Ten eerste is het essentieel dat uw kamer groot genoeg is en dat u de Ara een grote kooi kunt bieden.
Nog beter is het dat de vogel los in de kamer op een speelboom of standaard zit en dat de kooi in een andere ruimt staat.

In het begin zal hij proberen wat rond te vliegen, let er in dat geval op dat de vogel niet tegen het raam kan vliegen.

Zorg dat u hem direct weer terug zet op zijn plek zodat hij leert wat zijn plaats is.
Na verloop van tijd zal de vogel wel eens een rondje vliegt en dan weer terugkeren naar de eigen. Beloon hem op die plek met een stukje fruit of een nootje.

aankoop
Als u een handtamme vogel hebt aangeschaft (altijd kiezen voor handtam!) zorg dan dat u hem de nodige afleiding geeft en speelgoed!
Zorg ervoor dat u de vogel altijd in de kooi doet als je de kamer verlaat, een ara kan aanzienlijke schade aanrichten in een huiskamer.Zoals zoveel huisdieren maakt een ara ook geluid! In het gunstige geval een woordje en in mindere omstandigheden een luide schreeuw.
Dit doet de vogel meestal  ’s morgens voor het eten en in de avond een keer (uitzonderingen daargelaten).
Mocht u bedenkingen hebben, lastige buren of andere situaties waardoor u in de problemen kunt komen, begin er dan niet aan.

Uw eigen houding is ook belangrijk en bepalend : als de vogel schreeuwt reageer daar dan nooit op, mocht u dit op welke manier dan ook wel doen dan zal de vogel dit ervaren als een beloning aandacht en verergert de situatie.
Ara’s houden van knuffelen, als de baas de kamer binnen komt willen ze vaak direct spelen.