Overzetten naar ZuPreem-pellet

Er zijn meerdere manieren om vogels over te zetten op pellet.
Onderstaand beschrijven we welke manier volgens ons goed werkt. Vereiste is wel dat uw vogel in goede conditie is (dus niet ziek) en dat u het proces van overschakelen goed volgt.
Laat tijdens het overzetten lekkernijen en snoepjes die u misschien tussendoor voert achterwege, dus geen ander voer aanbieden dan (ZuPreem) pellet.
Belangrijk is ook om vanaf de start, indien mogelijk, uw vogel te wegen op een vast tijdstip, bijv. voor het verstrekken van eten ’s morgens.

Dag 1.
‘s Morgens een bakje met pellet aanbieden en water (niets anders, geen lekkers tussendoor)
Dag 2.
Hetzelfde ritueel als dag 1, echter heeft uw vogel die dag niets gegeten van de pellet, ‘s avonds voor het slapen gaan de vogel een klein bakje van zijn oude voer geven totdat hij stopt, dan direct daarna dit bakje weer verwijderen.
Dag 3.
Herhalen zoals bij dag 2. En zodra u ziet dat uw vogel met de pellet aan de gang gaat ‘s avonds geen eten meer verstrekken.
Als uw vogel 14 dagen lang op gewicht blijft en de pellet goed eet, dan mag u hem weer een keer verwennen met iets lekkers tussen door (bijv palmnoot, fruit etc)

Het is even doorbijten maar over het algemeen zijn ze in 2, 3, 4 dagen over op goed voer.

Als extra stimulans kunt u op een lege tafel een aantal pellets leggen en de vogel er tussen zetten. Met dit spelletje boots je het natuurlijke foerageergedrag na en u zult zien dat de vogel de pellets op pakt, u kunt net doen of u zelf ook van de pellet eet, dit is een extra stimulans voor de vogel.