Papegaaien soorten

Kleine Papegaaien

Valkparkiet
De valkparkiet is een endemische vogelsoort uit Australië. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, behoort deze vogel niet tot de parkieten maar tot de kaketoes. De vogel is een in Nederland en België vrij populaire volière- en kooivogel.
Dwergpapegaaien
De Agaporniden of dwergpapegaaien zijn een geslacht van kleine papegaaiachtigen dat voorkomt in Afrika. In het Engels worden dwergpapegaaien ook wel lovebirds genoemd, deze benaming heeft te maken met hun aanhankelijke karakter.
Kleine Parkieten
Parkieten zijn kleine papegaaiachtigen met een lange staart ten opzichte van de lichaamslengte, de grasparkiet is misschien de bekendste. Van oorsprong is de grasparkiet een inheemse vogel uit Australië.
Australische parkiet (Neophema)
De soorten van de familie Neophema behoren zonder twijfel tot de fraaiste en meest elegante Australische parkieten, die zonder al te veel problemen ook in een goed beplante gezelschapsvolière kan worden gehouden.
 valkparkiet  lovebirds  kleineparkiet  neophema

 

Middelgrote papegaaien

Caiques
Pionites ofwel Caiques zijn middelgrote papegaaien .die goed in de huiskamer te houden zijn. Het worden vanwege de capriolen wel de clowns onder de papegaaien genoemd.
Kleine Conures
De Conure is een actieve , plezierige, clowneske vogel. Minder geschikt voor kleinbehuisden en onervaren voelbezitters.
Lori’s
De lori’s zijn kleine, felgekleurde papegaaien, een onderfamilie van de familie “echte” papegaaien. Ze worden ook wel opgevat als een familie of een tribus. Lori’s komen voor in Australazië en Oceanië.
Large Parakeets
 caique  conure types of pet birds
Pionus
Pionus is een soort van middelgrote papegaaien afkomstig uit Mexico, Midden- en Zuid-Amerika. Kenmerken : een dik lichaam, oogring (die kan variëren in kleur), en een korte vierkante staart. Lijken op Amazone papegaaien, maar zijn kleiner
Poicephalus
Poicephalus is een verzamelnaam voor een groep vogels van hetzelfde geslacht: o.a. Grijzeroodstaart-,  Meyer- , Jardine -, Senegal- en Roodbuikpapegaai.
Ze hebben de neiging om een beetje meer onafhankelijk te zijn, besteden een grote hoeveelheid tijd met spelen met speelgoed .
pionus
jardine

 

Grote papegaaien

Grijze Roodstaart
Waarschijnlijk de meest gehouden papegaai, uitstekende gezelschapsvogel , intelligent en in staat tot “praten”. Neiging zich te richten op één persoon, dus socialisering met meerdere personen belangrijk
Amazons Small Cockatoos Large Conures
f
types of pet birds
types of pet birds
types of pet birds
Eclectus Hawk Headed Parrots Mini-Macaws
types of pet birds
types of pet birds
types of pet birds

 

Extra grote papegaaien

Large Cockatoos Macaws
types of pet birds
types of pet birds
blank blank